Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Να αποφυλακιστούν αμέσως οι 30 κρατούμενοι μετανάστες απεργοί πείνας της Δραπετσώνας


Να αποφυλακιστούν αμέσως οι 30 κρατούμενοι μετανάστες απεργοί πείνας της Δραπετσώνας


Εδώ και τέσσερις μέρες 30 μετανάστες από το Πακιστάν ,το Μπαγκλαντές και το Κουρδιστάν προχώρησαν σε απεργία στο κρατητήριο του ΑΤ Δραπετσώνας διαμαρτυρόμενοι για την παράταση της φυλάκισης τους για άλλους τρεις μήνες λόγω παράνομης εισόδου στην χώρα μετά την λήξη του πρώτου τρίμηνου.
Αυτή η απεργία πείνας καταδεικνύει με τον πιο παραστατικό τρόπο την μηδενική αξία των υποσχέσεων του Χρυσοχοίδη για άμεση απελευθέρωση των χιλιάδων μεταναστών που κρατούνται παράλογα σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας με επίγνωση ότι θα αφεθούν ελεύθεροι διότι δεν μπορούν να απελαθούν.
H κυβέρνηση όταν πρόκειται να παγώσει τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα και να απολύσει τους συμβασιούχους των stage τρέχει με απίστευτη ταχύτητα. Όταν χρειάζεται να παγώσει τα ρατσιστικά μέτρα και τους νόμους που ψήφισε η ΝΔ δεν βρίσκει χρόνο και αρκείται σε «συγνώμη» για την αστυνομική βία που κοστίζει ζωές όπως του Μοχάμεντ Καμράν στη Νίκαια.
Οι καταγγελίες των κρατουμένων δείχνουν πόσο υπολογίζεται η ζωή και η αξιοπρέπεια των μεταναστών μέσα στα κολαστήρια της Αστυνομίας. Με τις καιρικές συνθήκες να χειροτερεύουν οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Στοιβάζονται σε κελιά που παγώνεις και όπου δεν μπορείς να σκεπαστείς με τις βρόμικες κουβέρτες που είναι γεμάτες ψείρες. Ζεστό νερό για πλύσιμο δεν υπάρχει εδώ και πέντε μέρες. Ιατρική περίθαλψη δεν υπάρχει. Με την απεργία πείνας πιέστηκαν από το ΑΤ οι κρατούμενοι με περιορισμό στις κάρτες για τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενείς και φίλους.
Δηλώνουμε ότι αρκετά χορτάσαμε από υποσχέσεις. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες των φυλακών για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και να καταργηθούν οι αντιδραστικοί ρατσιστικοί νόμοι της ΝΔ. Δίκαια αγωνίζονται οι μετανάστες από την Δραπετσώνα μέχρι την Παγανή για την ελευθερία τους.
Γι αυτό καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 31 Οκτώβρη στο Σύνταγμα στις 2μμ και στη συναυλία στις 2 Νοέμβρη στον Αγιο Παντελεήμονα στις 6μμ.

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964