Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

«Ασκήσαμε αναγκαία βία» είπε ο διοικητής του ΑΤ Νίκαιας στους διαδηλωτές!

«Ασκήσαμε αναγκαία βία» είπε ο διοικητής του ΑΤ Νίκαιας στους διαδηλωτές!

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 4μμ έξω από το σπίτι του νεκρού Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν που βασανίστηκε με ηλεκτροσόκ και άγριο ξυλοδαρμό στις 26 Σεπτέμβρη. Στην διαμαρτυρία που κάλεσαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή έδωσαν παρών Πακιστανοί μετανάστες, αγωνιστές της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πολυπληθές μπλοκ φοιτητών. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε με τους βουλευτές Π.Λαφαζάνη και Θ.Δρίτσα.
Έγιναν ομιλίες από τους Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, τον αδελφό του Μοχάμεντ Καμράν, τον Γ.Σηφακάκη, Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», την Κ.Θωίδου από την τοπική Νίκαιας της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», τον Θ.Διαβολάκη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ενημέρωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης για τις προσπάθεια αποτροπής της συγκάλυψης με την αίτηση για επανάληψη της νεκροψίας. Η νεκροψία θα επαναληφθεί με παρουσία τεχνικού συμβούλου. Η απόπειρα να καταχωρηθεί στα γρήγορα ως «πνευμονικό οίδημα» δεν έγινε αποδεκτή από την οικογένεια και την υπέράσπιση.
Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το ΑΤ Νίκαιας που σταμάτησε σε απόσταση πενήντα μέτρων από αυτό αφού διατάχθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Αντιπροσωπεία έκανε διάβημα στον διοικητή. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «κατά την διάρκεια της σύλληψης του ασκήθηκε αναγκαία βία»…
Οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια να τιμωρηθούν οι ένοχοι των βασανιστηρίων στο ΑΤ Νίκαιας όπως και για να μπει συνολικά τέλος στη ρατσιστική πολιτική και όχι να συνεχιστεί η πολιτική της ΝΔ από την νέα κυβέρνηση.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση το επόμενο Σάββατο17 Οκτώβρη, 7μμ στο Δημαρχείο της Νίκαιας.