Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Νέες συγκλονιστικές καταγγελίες για τον βασανισμό του Μοχάμεντ Καμράν

Κύκλος κινητοποιήσεων σε όλη τη Ελλάδα κατά του Διακυβερνητικού Φόρουμ 31-5 Νοεμβρίου
Αντιρατσιστική διαδήλωση Σάββατο 31 Οκτώβρη 2μμ Σύνταγμα
Καλούν η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», κοινότητες μεταναστών, φοιτητικές συνελεύσεις, συντονιστικό μαθητικών πρωτοβουλιών
Συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα στις 2 Νοέμβρη
για να γκρεμίσουμε τα τείχη του μίσους που έχτισαν αστυνομία και φασίστες

Οι νέες καταγγελίες για βασανισμό του Μοχάμεντ Καμράν την ώρα που η Αστυνομία συνελάμβανε στα Εξάρχεια τον Δημήτρη Παπαχρήστο, μέλος του Συντονιστικού της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» και τους δημοσιογράφους Ελληνιάδη και Δαματόπουλο, δείχνει πόσο αναγκαίο είναι να ξεσηκωθούμε για να βάλουμε τέλος στη ρατσιστική πολιτική που σκοτώνει μετανάστες, να βάλουμε τέλος στις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια, στη περιοχή που πέρυσι δολοφόνησαν τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Απατούμε την άμεση τιμωρία των ενόχων και να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας.
Ο Μακμπούλ Χουσείν, που ήταν κρατούμενος την βραδιά που συνελήφθη ο Μοχάμεντ Καμράν, δήλωσε: «Έφεραν τον Μοχάμεντ Καμράν στο Τμήμα και δεν μιλούσε. Οι αστυνομικοί μου ζήτησαν να κάνω μετάφραση. Τα ρούχα του ήταν σκισμένα, το παντελόνι και η μπλούζα και δεν φορούσε παπούτσια. Δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, δεν καταλάβαινε, πόναγε, ήταν σχεδόν λιπόθυμος. Επειδή δεν απαντούσε, τον χτύπησαν μπροστά μου με γκλόμπ και κλωτσιές για τρία με πέντε λεπτά. Στο κρατητήριο τον χτύπαγαν ξανά, πολλές φορές και άκουγα κραυγές. Όταν προσπάθησαν να τον μεταφέρουν αλλού δεν μπορούσε ούτε να σηκωθεί και αυτοί τον έσερναν για να το βγάλουν έξω από το κρατητήριο του πρώτου και να τον πάνε σε ένα γραφείο στο τρίτο όροφο. Δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια, ήταν παράλυτα. Τον είχαν δέσει και τον σήκωναν ψηλά».
Ένας άλλος μετανάστης δήλωσε ότι ο 3ος όροφος του ΑΤ Νίκαιας είναι γνωστός ως χώρος απομόνωσης και ανάκρισης πριν σε κατεβάσουν για να υπογράψουν κατάθεση.
Ο Ουαχέντ, συμπατριώτης του Καμράν, δήλωσε: «Ο Μοχάμεντ μου διηγήθηκε κλαίγοντας ότι τον χτύπαγαν πριν πάει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη. Του έδωσαν να φορέσει καλά ρούχα και ένας αστυνομικός τον ρωτούσε «Θα πεις ότι σε χτυπήσαμε;». Ο Μοχάμεντ απάντησε δύο φορές ναι κι ο αστυνομικός του έλεγε «θα πεις όχι, εντάξει;». Την τρίτη φορά ο Μοχάμεντ είπε τελικά «ναι» κι ο αστυνομικός του είπε γελώντας «Μπράβο, αυτό θα πεις!».
Όταν βγήκε η απόφαση για απελευθέρωση του Καμράν με περιοριστικούς όρους, μετά από την κατάθεση του μηνυτή συμπατριώτη του ότι το έκανε γιατί θύμωσε μαζί του γιατί δεν έδινε λεφτά για τα έξοδα του σπιτιού, οι αστυνομικοί που τον είχαν συλλάβει τον ξαναχτύπησαν άσχημα μέσα στο Τμήμα και του είπαν απειλητικά «άμα βγεις μην πεις τίποτα, γιατί εμείς εδώ είμαστε»!
Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Όπως σημειώνει η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης(CPT) «η ατιμωρησία ενθαρρύνει την κακοποίηση μεταναστών και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τις αστυνομικές και άλλες Αρχές».
Μετά από αυτές τις καταγγελίες απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αστυνομικών. Να ξηλωθεί εδώ και τώρα ο μηχανισμός βασανιστηρίων του ΑΤ Νίκαιας.
Δεν περιμένουμε τις εισαγγελικές έρευνες για να ξεχαστεί και να κουκουλωθεί η υπόθεση. Έτσι κι αλλιώς, οι διακηρύξεις των υπουργών αφήνουν άθικτους τους μηχανισμούς του κράτους που δρουν καθημερινά καταπατώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας.
Παλεύουμε ενάντια στην αστυνομία των βασανιστηρίων, των δολοφονιών νέων όπως ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, ο Μοχάμεντ Ασράφ και ο Μαζίρ Γκιούλ, της «ζαρντινιέρας» και των απαγωγών, την αστυνομία που δεν διστάζει να συλλαμβάνει ακόμα και τον εκφωνητή του Πολυτεχνείου μαζί με εκατοντάδες νέους στα Εξάρχεια.
Διεκδικούμε νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο για τους πρόσφυγες, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Αυτές τις μέρες που έρχεται το Διακυβερνητικό Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης στην Αθήνα στις 2-5 Νοέμβρη δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να ακούμε υποκριτικές κορώνες υπέρ των μεταναστών, αλλά θα βγούμε δυναμικά στους δρόμους. Συμμετέχοντας στη Σύνοδο των κινημάτων 1-3 Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ και στη διαδήλωση για περικύκλωση του Διακυβερνητικού Φόρουμ στις 4 Νοέμβρη με πορεία από το Σύνταγμα. Στις 1 Νοέμβρη στις 3μμ στην ΑΣΟΕΕ οργανώνουμε εκδήλωση για τη αστυνομική βία σε βάρος των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη με ομιλητές από το κίνημα της Μ.Βρετανίας και της Γαλλίας με στόχο την οργάνωση πανευρωπαϊκής καμπάνιας.
Μόνο με ένα ισχυρό κίνημα θα σταματήσουμε τις ρατσιστικές και κατασταλτικές επιθέσεις της αστυνομίας.
Την απάντηση θα δώσουμε στους δρόμους στη συγκέντρωση και διαδήλωση στις 31 Οκτώβρη στο Σύνταγμα, στις 2μμ στην οποία καλούν η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», κοινότητες μεταναστών, φοιτητικές συνελεύσεις, συντονιστικό μαθητικών πρωτοβουλιών. Θα συνεχίσουμε επίσης δυναμικά με τη μεγάλη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα στις 2 Νοέμβρη για να γκρεμίσουμε τα τείχη του μίσους που έχτισαν αστυνομία και φασίστες.Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου,6932828964