Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Τύπου θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιουλίου, 12:00 - Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 6ος όροφος)

ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση της δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες αποτελεί πρόκληση, άλλο ένα κρούσμα ρατσιστικής βαρβαρότητας, μετά την κατεδάφιση του προσφυγικού καταυλισμού στην Πάτρα, την εκκένωση του Εφετείου, τις συνεχιζόμενες σκούπες και κακοποιήσεις μεταναστών από την αστυνομία και τις συμμορίες των «αγανακτισμένων κατοίκων» στον Αγ. Παντελεήμονα και την Πλ. Αττικής.
Το «σχέδιο» Μαρκογιαννάκη είναι ξεκάθαρο: πρώτα κλείνουμε ερμητικά τα σύνορα αδιαφορώντας για το πόσοι πνίγονται στο Αιγαίο ή διαμελίζονται στον Έβρο, μετά τους διώχνουμε βίαια από τους χώρους που μένουν με «σκούπες» και μαζικές συλλήψεις και τέλος τους φυλακίζουμε σε στρατόπεδα που προκαλούν ντροπή και αγανάκτηση…
Δεν θα τους αφήσουμε! Στη χώρα που χιλιάδες φυλακίστηκαν στη Γυάρο και στη Μακρόνησο, δεν θα επιτρέψουμε να στήσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες!
Η νεοσύστατη κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» που ξεκίνησε την δράση της με μια μεγάλη εκδήλωση στις 13 Ιουλίου στη Νομική και που την ιδρυτική της διακήρυξη προσυπογράφουν μέχρι στιγμής ο Μίκης Θεοδωράκης και εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων και αντιρατσιστικών οργανώσεων…
… σας καλεί σε μια πρώτη Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 30 Ιουλίου, 12:00 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 6ος όροφος). Στην Συνέντευξη θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτ. Αττικής για να μεταφέρει την αντίθεσή του στα σχέδια να λειτουργήσει στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στον Ασπρόπυργο.