Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΓΑΝΗ, ΚΑΛΑΙ…ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


ΠΑΓΑΝΗ, ΚΑΛΑΙ…ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Σεπτέμβρη,7μμ,Πλατεία Δημαρχείου

Η εξέγερση των προσφύγων στην Παγανή της Μυτιλήνης δείχνει ότι η ρατσιστική πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο και πρέπει να ξηλωθεί μια για πάντα. Την ίδια ώρα στο Καλαί ο ομογάλακτος του Καραμανλή Σαρκοζύ ετοιμάζεται να ρίξει στην πυρά τους Αφγανούς πρόσφυγες που έφτασαν θαλασσοπνιγμένοι μέχρι την Γαλλία κατεδαφίζοντας τους καταυλισμούς τους.
Η διαδήλωση για να μην δημιουργηθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης στο παλιό κυνοκομείο του Ασπρόπυργου είναι η συνέχεια του αγώνα για να μην περάσουν τα βάρβαρα ρατσιστικά μέτρα που φρόντισε να μας ψηφίσει η ΝΔ πρίν μας αποχαιρετίσει με την κατάρρευση της.
Θέλουμε να ακουστεί δυνατά η προειδοποίηση μας στον οποιοδήποτε επίδοξο διαχειριστή που θα αναδειχθεί στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη να μην τολμήσει να συνεχίσει τα ρατσιστικά πογκρόμ, τις φυλακίσεις μικρών παιδιών και γυναικών, την πολιτική της ΕΕ που μας έφερε ένα ολόκληρο στρατό, την FRONTEX να περιπολεί και να σκοτώνει στα σύνορα μετανάστες.
Διεκδικούμε να μπει τέλος στην πολιτική που μετατρέπει την προσφυγιά σε έγκλημα με βαριές ποινές, μακρόχρονη κράτηση, που αντί για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες τους μετατρέπει σε αποδιοπομπαίους τράγους για να ξεσπάνε στις πλάτες τους με μαχαίρια και λοστούς οι φασίστες.
Διεκδικούμε νομιμοποίηση των μεταναστών εδώ και τώρα!
Θέλουμε να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζόμενων, της νεολαίας, των μεταναστών που ζουν κατά χιλιάδες στον Ασπρόπυργο. Ιδιαίτερα οι Πακιστανοί μετανάστες έχουν μια ηρωική παράδοση συμμετοχής στους εργατικούς αγώνες της μεταπολίτευσης με ορόσημο την απεργία της Νάσιοναλ Κάν.
Η απάντηση στα κλεισίματα των εργοστασίων που αυτές τις μέρες παίρνουν την μορφή επιδημίας από τον Σκαραμαγκά και την ΑΣΠΙΣ μέχρι τα καράβια του Αγούδημου δεν είναι να ανοίξουν στρατόπεδα για τους μετανάστες.
Είναι να παλέψουμε όλοι μαζί για να μην πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης.