Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Φεύγοντας πάρτε μαζί σας τα ρατσιστικά μέτρα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών!


Γιατροί καταγγέλλουν δολοφονίες προσφύγων -Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι



Η κατάρρευση της κυβέρνησης που έπαιξε με τον πιο βάρβαρο τρόπο το χαρτί του ρατσισμού σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων πρέπει να ανοίξει το δρόμο για νομιμοποίηση των μεταναστών και απόδοσης ασύλου στους πρόσφυγες, τους κατατρεγμένους από τους πολέμους και την φτώχεια.
Αυτό το καλοκαίρι η κυβέρνηση έδειξε το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο όταν έστειλε τα ΜΑΤ για να ξεσπιτώσουν γυναίκες και παιδιά προσφύγων , όταν έκαψε και ισοπέδωσε με μπουλντόζες καταυλισμούς προσφύγων, όταν έδωσε την κάλυψη σε ρατσιστικές συμμορίες να επιτίθενται σε βάρος προσφύγων. Σύμφωνα με καταγγελίες ιατρών του Ευαγγελισμού υπήρξαν δεκάδες εισαγωγές βαριά τραυματισμένων με όπλα προσφύγων με κάποιους που έχασαν την ζωή τους. Υπήρξαν εισβολές «αγανακτισμένων κατοίκων» στον Άγιο Παντελεήμονα νύχτα σε σπίτια ενώ την μέρα παρίσταναν τους νομοταγείς στο πλευρό των συνεργείων υγιεινής του νομάρχη Σγουρού πού έμπαιναν σε σπίτια προσφύγων για να ελέγξουν τάχα. Υπήρξαν πογκρόμ στη Πλατεία Αττικής μετά από περιπολίες για κλείσιμο μαγαζιών και μάλιστα ΙΝΤΕΡΝΕΤ καφέ που έστειλαν στο νοσοκομείο μετανάστες μετά από επιθέσεις κρανοφόρων με σιδερολοστούς.
Υπήρξε όμως και η αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη Μυτιλήνη, τη Σάμο, το Βόλο και τον Εβρο που έστειλε το μήνυμα Φτάνει πια!
Θεωρούμε απαράδεκτες τις δηλώσεις μίσους σε βάρος των προσφύγων του νομάρχη Σγουρού που διαφωνεί με την απελευθέρωση και μετακίνηση τους από την Μυτιλήνη στην Αττική. Ας καταλάβει επιτέλους ότι η λύση είναι να επιτάξει ο ίδιος άδειους χώρου; Εγκατάστασης και όχι η φυλάκιση των προσφύγων.
Η στάση του είναι προειδοποίηση ότι ακόμη και με κυβερνητική εναλλαγή η μόνη εγγύηση ότι θα ξεφορτωθούμε την ρατσιστική κληρονομιά της ΝΔ και του ΛΑΟΣ είναι η συνέχιση των αγώνων.
Γι αυτό καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη και στο μεγάλο συλλαλητήριο που καλούν η κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και την φασιστική απειλή» και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής στις 26 Σεπτέμβρη στη κεντρική Πλατεία Ασπρόπυργου για να εμποδίσουμε το άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης.