Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Δευτέρα 31 Αυγούστου, 6.30μμ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας,

ΚΙΝΗΣΗ «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Δευτέρα 31 Αυγούστου, 6.30μμ,
Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη, Αίθουσα 2ου ορόφου.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην σύσκεψη για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την διοργάνωση κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων με αφορμή την πραγματοποίηση στην Αθήνα του Παγκόσμιου Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης στις αρχές Νοεμβρίου.
Πρόκειται για την διακυβερνητική διεθνή διεργασία στην οποία λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι δεκάδων κυβερνήσεων με στόχο το διεθνή συντονισμό στην επιβολή περιορισμών σε βάρος των δικαιωμάτων των μεταναστών.
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 2-5 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα στις 2-3 συνέρχεται η σύνοδος της κοινωνίας των πολιτών με συμμετοχή ΜΚΟ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και με χορηγό το ίδρυμα Ωνάση. Στις 4-5 διεξάγονται οι κεντρικές εργασίες του ΠΦΜΑ στο Μέγαρο Μουσικής. Προεδρεύει ο υφυπουργός Εσωτερικών Νάκος.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στους μετανάστες και τους πρόσφυγες με νέα ρατσιστικά μέτρα, με στρατόπεδα συγκέντρωσης και εφαρμογή των αυστηρών αντιμεταναστευτικών ρυθμίσεων του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ αποτελεί πρόκληση η διοργάνωση ενός τέτοιου φόρουμ που δήθεν θα συζητήσει για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών.
Θέλουμε να ακουστεί δυνατά η φωνή των μεταναστών, των εργαζομένων , των κινήσεων, των συνδικάτων και των φορέων που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στους δρόμους για να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις και η επιδρομή σε βάρος των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.
Στην περίοδο μέχρι τον Νοέμβρη αναπτύσσουμε δράση κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών με πρώτο σταθμό την συνδιοργάνωση με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας συλλαλητηρίου στις 26 Σεπτέμβρη στην κεντρική Πλατεία Ασπρόπυργου.

Η Συντονιστική επιτροπή της κίνησης
«Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή»